1. mesto članic “B” v Ilirski Bistrici

V soboto, 27. maja je v organizaciji Gasilske zveze Ilirska Bistrica potekalo regijsko tekmovanje Obalno Kraške regije, za memorial Matevža Haceta. V dopoldanskem času je z nastopi najprej opravilo 26 pionirskih in mladinskih desetin. Postojnske mladinke so z nekaj smole zasedle nehvaležno 4 .mesto. Tokrat smo se na tekmovanje po zgledu mladine, odpravili člani, članice in veterani kar z avtobusom in spremljevalnim kombijem z opremo za izvedbo vaj. V popoldanskem urah so na tekmovalno prizorišče stopili člani, članice, veterani in veteranke. Skupaj je nastopilo 25 desetin. V kategoriji veteranov so naši osvojili 4. mesto. Med člani “B” se je tokrat bil pravi interni dvoboj, katerega so dobili “mladi” za nekaj sekund. Slednji so osvojili 6. in “Lulčki” 7 .mesto. V kategoriji do 30 let, so bili člani “A” malo prekratki z uvrstitvijo na državno tekmovanje, ampak so vseeno osvojili odlično 3. mesto. V kategoriji nad 30 let, so članice “B” bile ponovno najboljše in ponovile zmago z občinskega tekmovanja. Po razglasitvi rezultatov smo se opravili na bližnji kmečki turizem, kjer smo prijeten večer zaključili z večerjo in druženjem pozno v noč.

GALERIJA SLIK

3. mesto v Fire Combatu

V soboto, 27. maja se začelo letošnje pokalno tekmovanje gasilskih dvojic. V Žužemberku je preko celega na poligonu nastopilo kar 49 dvojic v 3 kategorijah. Iz postojnskega konca nas bosta letos v mešanih parih zastopala Luka Tratnik in Špela Bele (PGD Hruševje). Kljub visokim temperaturam, sta osvojila naj nižjo stopničko na zmagovalnem odru. Najhitrejši čas dneva sta postavila domača “Panterja” (1:54). Naslednja tekma bo 3. junija v Zrečah.

 

Trenutna dela GRC

Na gradbišču se trenutno izvajajo naslednja dela:
– montaža konstrukcije,
– montaža fasadnih elementov,
– zidanje in betoniranje nosilnih sten pritličja,

Izvajalec je tudi pričel z gradnjo nove dostopne ceste. Izvajajo se tudi zemeljska dela ter priprava za kanalizacijo in drenažo.

Foto: Boštjan Rudolf

Izdelava avtolestve

Galerija

Ta galerija vsebuje 3 slike.

Vozilo za reševanje in gašenje je v zaključni fazi izdelave. Ob koncu meseca maja odhaja komisija zadolžena za izdelavo vozila k nad graditelju v Francijo. Tam se bodo skupaj z preostalimi gasilci, v nekaj dneh izšolali za tehnike (odpravljanje morebitnih … Beri naprej

Nesreča motorista pred Hraščami

V četrtek, 18. maja se je okoli 20.15 ure na regionalni cesti med Postojno in Razdrtim zgodila nesreča v cestnem prometu. Med “Smrekcami” in naseljem Hrašče sta trčila voznik motornega kolesa in konj. Gasilci smo na kraju izvedli protipožarno in prometno zavarovanje, nudili pomoč ekipi NMP in odklopili akumulator na motorju.

Nesreča pri gradu

V petek, 12. maja smo bili ob 15. uri obveščeni s strani ReCO Postojna, o prometni nesreči na lokalni cesti med naseljema Prestranek in Orehek. Na mestu dogodka smo izvedli prometno in protipožarno zavarovanje, odklopili akumulator na osebnem vozilu  ter preprečili morebitno iztekanje nevarnih tekočin.

17. TEKMOVANJE EKIP GASILSKIH TERENSKIH VOZIL

Tekmovanje bo potekalo v soboto, 3. junija 2017, s startom prve ekipe predvidoma ob 13. uri pri Taborniški koči na Mačkovcu.

Ekipa je sestavljena iz 4 članov, ki morajo biti opremljeni z gasilskim kombinezonom oz. zaščitno intervencijsko obleko, gasilsko čelado, delovnimi rokavicami, gasilskimi škornji.

Ekipe tekmujejo le s tehnično brezhibnim in registriranim gasilskim terenskim vozilom v kategorijah »člani« in »članice«.

V primeru da je ekipa sestavljena iz članov in članic, tekmuje v kategoriji »člani«.

Zainteresirane ekipe naj pošljejo prijavo Andreju Perku na email: and.perko@gmail.com s kontaktnimi podatki vodje ekipe (Ime vodje, email, telefon).

Prijavljene ekipe dobijo dodatne informacije do vključno 1.6.2017 

Prijavnina znaša 30 €/ekipo vključuje hrano in eno pijačo po tekmovanju.

Organizacijski odbor PGD Postojna

VABILO NA 8. TEKMOVANJE IZ TEHNIČNEGA REŠEVANJA OB PROMETNI NESREČI

VABILO NA TEKMOVANJE

»TEHNIČNO REŠEVANJE OB PROMETNI NESREČI«

Prostovoljno gasilsko društvo Postojna – v sodelovanju z Gasilsko zvezo Slovenije

in Upravo RS za zaščito in reševanje ter v skladu s sklepom,

podpisanim od generalnega direktorja URSZR – organizira

  1. TEKMOVANJE IZ TEHNIČNEGA REŠEVANJA OB PROMETNI NESREČI.

Tekmovanje bo v soboto, 17. junija 2017, s pričetkom ob 7.30 uri,

v Postojni.

Pravico do nastopa na tekmovanju imajo operativni poklicni ali prostovoljni gasilci gasilskih enot širšega pomena  (GEŠP), pooblaščenih od Vlade RS za reševanje ob prometnih nesrečah.

Tehnično-reševalno ekipo sestavlja 6 članov (vodja in 5 gasilcev).

Tehnično-reševalna ekipa mora v omejenem času 20 minut oskrbeti in s tehničnim posegom iz vozila rešiti poškodovanca. Ekipe pred začetkom tekmovanja žrebajo vrstni red in scenarij nesreče, ki ga morajo opraviti (scenariji nesreč so različni).

Zmaga ekipa, ki zbere največje število točk, ki jih podeli sodniška ekipa.

Vso potrebno orodje in opremo za izvedbo vaje priskrbi organizator tekmovanja.

Vsaka enota GEŠP lahko na tekmovanje prijavi eno ekipo.

Prijavnine ni, člani ekipe prejmejo brezplačen obrok in pijačo.

Zmagovalna ekipa bo nagrajena z VIP kartami ter brezplačnim aktivnim usposabljanjem na Rescue Days Kompakt, med 20. in 22.10.2017 v kraju Schwarzenbek (Nemčija).

Prijave pošljite do vključno 9. junija 2017 na e-pošto info@pgd-postojna.si.

Ob prijavi je potrebno posredovati naslednje podatke:

naziv in sedež GEŠP, ime in priimek kontaktne osebe ter njen elektronski naslov in telefonsko številko.

Na tekmovanju bo lahko nastopilo 20 gasilskih ekip. V primeru prevelikega števila prijavljenih ekip bo upoštevan vrstni red prijav.

Člani tekmovalnih ekip tekmujejo na lastno odgovornost.

Vse prijavljene ekipe bodo do 2. junija 2017 prejele navodila, z opisom in navodili tekmovanja.

Dodatne informacije so na voljo pri vodji delovne skupine – e-pošta bostjan.triler@gmail.com

ali GSM: 041/730-613.

 

 

 

 

 

 

Lepo pozdravljeni!                                                                                      Vodja delovne skupine:

                                                                                                                              Boštjan Triler

Tekmovanje Gasilske zveze Postojna

V soboto, 6. maja je v organizaciji PGD Hruševje potekalo občinsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta. V dopoldanskem času so najprej nastopile mladinske desetine. Dve ekipi pionirjev PGD Postojna, sta zasedli 6. in 4. mesto. Najmlajši so tekmovali v vaji z vedrovko, štafeti s prenosom vode in vaji razvrščanja. Mladinke so tekmovale v mokri vaji s hidrantom, teoretičnem testu in vaji razvrščanja. Osvojile so odlično 2. mesto in se uvrstile regijsko tekmovanje. V popoldanskem času je bilo na vrsti člansko tekmovanje, kjer smo nastopili kar s šestimi desetinami. Pomerili smo se v taktični mokri vaji, teoretičnem testu in vaji razvrščanja. Starejši gasilci pa v vaji s hidrantom in vaji raznoterosti. Članice “A” so v kategoriji do 30 let, osvojile nehvaležno 4. mesto, člani “B”  v kategoriji nad 30 let pa 2. mesto. Člani “A”, člani “B”, članice “B” in ekipa starejših gasilcev PGD Postojna, so v svojih kategorijah posegli po najvišjih mestih. Skupaj je nastopilo kar 47 desetin iz društev v občini Postojna. Regijsko tekmovanje bo v soboto, 27. maja v Ilirski Bistrici.

GALERIJA SLIK