TEKMOVANJE V TEHNIČNEM REŠEVANJU OB PROMETNIH NESREČAH

Citiraj

V soboto, 28. maja je na Ptuju, v sklopu Bogatajevih dnevov zaščite in reševanja. Potekalo 12. tekmovanje gasilskih enot širšega pomena (GEŠP). V treh različnih scenarijih se je pomerilo 15 ekip iz cele Slovenije. Tretje mesto je osvojila ekipa PGD Materija, drugo mesto je pripadalo ekipi PGD Trebnje. Prvo mesto pa je tudi letos zasedla ekipa Gasilske brigade Ljubljana. Ekipa PGD Postojna je pristala na četrtem mestu. 

Tekmovanje v orientaciji

Citiraj

V soboto, 21. maja se je na Velikem Ubeljskem, odvijalo 4. zvezno tekmovanje v gasilski orientaciji. V organizaciji Gasilske zveze Postojna, je v mladinskih kategorijah nastopilo kar 70 ekip, v kategorijah pionirjev, pionirk, mladincev, mladink, pripravnikov in pripravnic. Iz našega društva je nastopilo 7 trojk, ki so se po rezultatih uvrstile v zlato sredino po posameznih kategorijah.

Čestitamo za dosežene rezultate in se obenem zahvaljujemo vsem za pomoč, ki so kakorkoli pomagali na vajah in tekmovanju.

Nesreča na avtocesti pri Razdrtem

Citiraj

V sredo, 18. maja je okoli 17.30 ure prišlo na avtocestnem odseku med Senožečami in izvozom Razdrto. Do naleta dveh tovornih in trčenja osebnega vozila. Na kraju dogodka smo skupaj s kolegi iz ZGRS Sežana izvedli prometno in protipožarno varovanje, opravili ogled, odklopili akumulator na udeleženih vozilih in nudili pomoč ekipam
NMP pri oskrbi in pregledu poškodovanih oseb.

Nesreča pred Parjami

Citiraj

V torek 17. maja je nekaj minut po 21. uri, na regionalni cesti med Pivko in Parjami, v delovni zapori prišlo do prometne nesreče. Z gasilci PGD Pivka smo opravili ogled, protipožarno in prometno zavarovali mesto nesreče, nudili pomoč udeleženima osebama, do prihoda ekipe NMP, razsvetljevali mesto dogodka ter odklopili akumulator na udeleženem vozilu.

20. jubilejni “reli” DRUGIČ

Tekmovanje bo potekalo v soboto, 4junija 2022, s startom prve ekipe predvidoma ob 13. uri pri Taborniški koči na Mačkovcu.

Ekipa je sestavljena iz 4 članov, ki morajo biti opremljeni z gasilskim kombinezonom oz. zaščitno intervencijsko obleko, gasilsko čelado, delovnimi rokavicami in gasilskimi škornji.

Ekipe lahko tekmujejo le z registriranim in tehnično brezhibnim gasilskim terenskim vozilom.

MED TEKMOVANJEM SO LAHKO V VOZILU SAMO ČLANI TEKMOVALNE ENOTE.

Ekipe tekmujejo v kategorijah »člani« in »članice«. V primeru da je ekipa sestavljena iz članov in članic, tekmuje v kategoriji »člani«.

Zainteresirane ekipe naj pošljejo prijavo oz. dodatna vprašanja Andreju Perku na email: gasilskirally2020@gmail.com do vključno 1junija 2022, s kontaktnimi podatki vodje ekipe (Ime in priimek, email, telefon). Prijavnina znaša 50€/ekipo vključuje pa tudi hrano in eno pijačo po tekmovanju.

Vse prijavljene ekipe bodo dobile dodatne informacije. 

Organizacijski odbor PGD Postojna

Onesnaženje reke Pivke pri Postojnski jami

V sredo, 4. maja smo bili ob 9. uri s strani občana obveščeni o oljnem madežu na gladini reke Pivke. S pomočjo čolna in sredstvom za razgrajevanje, smo površino na 0,2 hektarja, razmastili in zajezili območje z uporabo vpojnih čreves in pivnikov. V prihodnjih dneh bomo stanje redno kontrolirali in po potrebi zamenjali postavljena vpojna sredstva.

 

Kres 2022

Letos smo po dveh letih premora postojnski gasilci in gasilke, ob pomoči mladine in lokalnega podjetja, v zadnjih dneh aprilskih dneh naredili kres. Natančneje na Pečni rebri, ob koči Mladiki smo ob pomoči gradbene mehanizacije pripravili kres iz odsluženih naravnih materialov. Na tradicionalnem kresovanju, smo izvajali tudi protipožarno varovanje, katerega se je udeležilo večje število ljudi.