Prevrnjeno tovorno vozilo pred Ribnico

V četrtek 21. aprila se je okoli 13.30 ure prevrnilo tovorno vozilo na regionalni cesti med Pivko in Ilirsko Bistrico. Z gasilci PGD Pivka smo kraj prometno in protipožarno zavarovali, odklopili akumulatorje na vozilu, zaustavili iztekajoče pogonsko gorivo pred onesnaženjem bližnjega potoka in ga prečrpali v nadomestne posode.

Drobižki ponovno na obisku

V torek, 19. aprila nas je na lep sončen dan, obiskala skupina Drobižkov iz postojnskega vrtca. Predstavili smo jim gasilska vozila, modre luči in opremo gasilca. Najpogumnejši so si nadeli tudi čelade na glavo. Za konec so otroci slišali še pravo gasilsko sireno. Pomahali so gasilskim vozilom in gasilcem ter navdušeno zapustili območje gasilskega doma.

 

Nesreča tovornjaka na AC pri Rakovem Škocjanu

V petek, 1. aprila se je nekaj minut po 11. uri, na avtocestnem odseku med Postojno in Uncem. Zgodila prometna nesreča z udeležbo tovornega vozila. Na kraju smo opravili ogled, odklopili akumulatorje na vozilu, izvedli protipožarno zavarovanje, odstranili nekaj posledic nesreče iz vozišča in preverili morebitno onesnaženje zaradi iztekajočih tekočin.