Nesreča pred naseljem Zagon

Citiraj

V sredo, 22. junija je okoli 13.15 ure prišlo do trčenja med tovornjakom in motornim kolesom pri naselju Zagon. Na kraju smo opravili ogled, protipožarno in prometno zavarovali mesto nesreče, nudili pomoč ekipi NMP pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do helikopterja, ustavili iztekanje pogonskega goriva izmotornega kolesa in z absorbcijskim sredstvom posuli cestišče.

Vodkov zabavni dan in 1. etapa Dirke po Sloveniji

Citiraj

V sredo 15. junija, smo v dopoldanskih urah najprej sodelovali v organizaciji podjetja Kovod Postojna, na Vodkovem zabavnem dnevu. Poglavitni cilj podjetja je izobraževanje najmlajših. Dogodek, ki združuje lokalne organizacije, je namenjen izobraževalnim vsebinam, vsekakor pa tudi druženju in zabavi, kot se za ta letni čas spodobi. Učenci in vrtčevski otroci so se lahko naučili ločevati odpadke, izdelati domačo čistilno napravo, narediti svoj vulkan, imeli Vodkov kviz, … Postojnski gasilci smo otrokom pripravili poligon, kjer so morali premagati različne ovire in na koncu s pomočjo vode pogasiti ogenj.

Aktivno smo sodelovali tudi pri organizaciji Dirke po Sloveniji, saj je bil cilj 1. etape v popoldanskih urah, na novo urejeni Tržaški cesti v Postojni. Nudili smo tehnično pomoč pri pripravi prizorišča in skupaj s prostovoljnimi gasilskimi društvi (Razdrto, Hruševje, Studenec) opravili zahtevno redarsko delo na delu trase v Občini Postojna.

Reševanje iz avtobusa

Slika

V soboto, 11. junija smo se skupaj z gasilci iz PGD Iliriska Bistrica, udeležili vaj tehničnega reševanja iz dvonadstropnega avtobusa. Seznanili smo se s posebnostmi, kot so mesta za dvigovanje, stabilizacijo, pogoni, akumulatorji, mesta za izdelavo odprtin, odstranjevanja sedežev, transportom poškodovanih iz vozila in rokovanja z različnimi orodji ter alternativnimi napravami pri razrezu pločevine.

20. TEKMOVANJE EKIP GASILSKIH TERENSKIH VOZIL

Citiraj

V soboto, 4. junija je potekalo 20. jubilejno tekmovanje ekip gasilskih terenskih vozil. S štartom in ciljem pri Taborniški koči na Mačkovcu je štartalo, kar 36 štiri članskih ekip. Na šestih kontrolnih točkah, so se ekipe pomerile v vaji s prvo pomočjo, v spretnostni vožnji, v vajah z različnimi gasilskimi veščinami. In na skriti točki, kjer se je preverjalo znanje prvih posredovalcev. Pred razglasitvijo rezultatov v cilju, so na prireditvenem prostoru potekale tudi družabne igre. Ekipe ali posamezni tekmovalci so se lahko pomerili v vleki vrvi, “gašenju” požara v naravnem okolju in ugibanju teže pršuta. V kategoriji članic je nastopilo 5 ekip. Tretje mesto je osvojila ekipa PGD Šmihel – Landol. Tik pod vrh so se na 2. mesto zavihtele članice iz PGD Studenec. Zmago so letos odnesle “Nabrite planinke”. Najbolj zagrižena ekipa, je po oceni organizatorjev na točkah, postala prva postava PGD Osp, ki je nastopila z legendarno Pando. Pokal za Fair play je osvojila mešana ekipa iz PGD Sečovlje. V članski konkurenci je nastopilo 31 ekip. Tretje mesto je osvojila druga ekipa PGD Rakek. Na drugo stopničko zmagovalnega odra se je uvrstila, druga ekipa PGD Studeno. Zmagali so skoraj “domačini” iz PGD Unec. Čestitamo vsem skupaj za dosežene uvrstitve in pokazano znanje.

Obenem se vsem skupaj zahvaljujemo za pomoč in podporo pri organizaciji tekmovanja.

GALERIJA SLIK