Zaključek programa Erasmus+

V petek, 25. oktobra so se udeleženci najprej seznanili s taktični postopki in varnim delom ob tehničnem reševanju pri prometnih nesrečah. V praktičnem delu so opravili s tremi delovišči in uspešno opravili stabilizacijo in razrez vozil na kolesih, boku in strehi. Vključno z oskrbo in hitrim iznosom poškodovane osebe. Pred kosilom so obiskali še regijski center za obveščanje v Postojni, kjer so jim zaposleni povedali o svojem delu na št. 112. V popoldanskem sklopu so poslušali predavanji o dveh masovnih nesrečah in seznanili so se o vozilih na alternativne pogone. Pred večerjo so udeleženci pred komisijo, predstavili v obliki pogovora celoten teden dogajanja. Vključno z dobrimi, slabimi stvarmi in predlogi za v prihodnje. Vsi posnetki so bili predvajani na dalmatinskem večeru, za katerega so poskrbeli hrvaški udeleženci. Uradno se je zaključil zadnji dan usposabljanja in udeležencem se je podelilo potrdila o opravljenem usposabljanju. Ravno tako so udeleženci GZ Postojna, poskrbeli za manjša darila hrvaških udeležencev. In kot se spodobi za otok Brač in mesto Supetar, so bile na mizi ribe in vino, ob zvokih kitar pozno v noč.

Sobota, 26. oktobra je bil namenjena udeležencem, za spoznavanje lokalnih znamenitosti. Ogledali so si Postojnsko jamo in Park vojaške zgodovine v Pivki. Nazaj grede, so se ustavili tudi v PGD Pivka, kjer so jih lepo sprejeli in pogostili.

V nedeljskih dopoldanskih urah, so se hrvaški udeleženci odpravili proti domu. Dobili so majice PGD Postojna iz rok predsednika in poveljnika društva. Še pred tem so uredili prostore in se dostojno poslovili v centru mesta na kavi. V upanju, da se podobno usposabljanje nadgradi z izmenjavo in gostovanjem pri njih.

V minulem tednu dnu se je naredilo veliko novih poznanstev in prijateljstev, ki jih verjetno ne bo težko vzdrževati preko socialnih omrežij. Vsi smo bili istega mnenja, da smo se naučili veliko novega in pozitivno pozdravili opravljeno delo. Lahko tudi rečemo, da je bil preizkus za vse nas, s strani organizacije, logističnega in psihološkega vidika ter fizične pripravljenosti.

Obenem se vsem skupaj zahvaljujemo, ki so nam tako in drugače omogočili in pomagali pri izpeljavi usposabljanja.

GALERIJA SLIK