Izobraževanje za vodje intervencij

Med 19. in 29. novembrom, je v organizaciji Gasilske zveze Slovenije, v prostorih gasilskega doma v Postojni potekal tečaj za vodje intervencij. Priznani predavatelji so 30 udeležencev iz Obalno kraške in Notranjske regije, seznanili s teoretičnimi predavanji (organizacija dela, načrtovanje, vodenje, sprejemno mesto, IPS, topografijo, informatika, …) in simuacijami večjih dogodkov (poplave, požar v naravi, požari kompleksnih objektov). Iz PGD Postojna je tečaj uspešno zaključilo 6 operativnih članov. (Miran Barukčič, Luka Bubnič, Andrej Perko, Vido Perko, Mitja in Matej Šantelj).

Čestitamo, in želimo vsem skupaj čim manj dogodkov večjega obsega. Ker pa brez njih na žalost ne gre, naj bodo le ti uspešno izpeljani.

GALERIJA SLIK

Obisk avstrijskih gasilcev

V petek 22. novembra so se v Postojni oglasili in tudi zadržali več časa, poveljniki gasilskih enot iz območja Villacha (Beljaka). Sodelovanje slovenskih gasilcev  z njimi je dobro že vrsto let, predvsem z gasilci iz Gorenjske in Tolmina. Pri njih smo se ustavili letos tudi gasilci PGD Postojna na poti na Stenfahrt 2019. Delegacijo so vodili Stroitz Andreas-okrajni poveljnik (Beziksfeuerwehrkommandant Villach Stadt), Geissler Harald-poveljnik (Kommando der Hauptfeuerwache Villach) in Harald Sobe – občinski svetnik.

Po sprejemu in predstavitvi s strani PGD, podpredsednika Božidarja Pirca, Darka Muhiča, Tanje Dekleva, Občine Postojna, (Zavod Znanje), inTanje Hvala. So si gostje z zanimanjem, ogledali naše prostore in tehniko. Izrazili so zadovoljstvo in presenečenje nad gostoljubnostjo in opremljenostjo našega društva.

Ob koncu obiska in druženja, so nas povabili na obisk Beljaka.

Požar kuhinje

V ponedeljek, 19. novembra je okoli 13.30 ure zagorelo v kuhinji, v enem izmed stanovanj večstanovanjskega objekta. V ulici Prekomorskih brigad v Postojni so požar pred našim prihodom, pogasili prisebni stanovalci z gasilnikom. Na kraju smo prezračili in pregledali prostore. Dve osebi so reševalci NMP Postojna, zaradi strupenih plinov pripeljali v na nadaljnje zdravljenje.

Požar gospodarskega poslopja

V torek, 5. novembra je okoli 7.30 ure, v naselju Velika Pristava zagorelo gospodarsko poslopje. Požar je objekt v velikosti 30 x 10 metrov uničil skoraj celoti. S skupnimi močmi gasilcev PGD Pivka, Košana, Zagorje in Slavina, smo omejili širjenje požara in obvarovali sosednje objekte. V požaru je bilo uničenih nekaj delovnih strojev, vključno z ostrešjem objekta. Iz gorečega objekta so domačini uspešno rešili živali na prosto.