Vaja v Orehku

Citiraj

V četrtek, 28. oktobra smo v večernih urah skupaj s turškim podjetjem Yapi Merkezi, ki gradi tunele na trasi 2. tira, še nadgradili obstoječe sodelovanje. Po nedavnem usposabljanju iz varstva pred požarom, gašenjem začetnih požarov, ob uporabi gasilnikov in hidrantnega omrežja. Smo izvedli “sektorsko” vajo na območju njihovega namestitvenega kampa v pri naselju Orehek. S predpostavko, da je prišlo zaradi napada aktivistov, na večih objektih do požarov. Pred prihodom gasilskih enot na kraj, so se prisotni, že evakuirali na evakuacijsko točko in pričakali vodjo intervencije z osnovnimi podatki. Gasilci in gasilke iz PGD Slavina, Studenec, Hruševje in Postojna so posredovali ob požarih in iz zadimljenih prostorov rešili deset ujetih ali poškodovanih oseb. Ob koncu vaje je bila opravljena krajša analiza z urejanjem in pospravljanjem opreme, ter druženju ob pečenih kostanjih.

Vaja Fragmat GZ Cerknica

Citiraj

V soboto, 22. oktobra je zagorelo v skladišču granulata za stiropor, kjer je kot sestavina (topilo) prisoten tudi pentan. Skladišče se nahaja na skrajni južni strani objekta. Od tam se je ogenj razširil na skladišce blokov stiroporja in pri tem je ogrožal cisterno z paro ter kotlovnico objekta. V skladišcu so bile ujete tri nezavestne osebe, katere se je rešilo iz objekta. Ena oseba je bila v upravnem delu (na severni strani objekta) nepoškodovana. Na vaji je sodelovalo skupaj dvajset PGD iz GZ Cerknica, Postojna, Vrhnika in Loška dolina, s 30 vozili in 138 gasilci. Dva pripadnika CZ, trije zdravstveni delavci iz NMP Cerknica ter pilot drona. GE Kovinoplastika Lož, izvajala je monitoring nad izhajanjem pentana in ostalih nevarnih snovi ter omejevala iztekanja v jaške. Preostali gasilci so na lokaciji izvajali aktivno gašenje z notranjimi in zunanjimi napadi, ter izvajali gašenje iz višine z avtolestvijo PGD Postojna in PGD Vrhnika. Po končanih aktivnostih je sledil postroj sodelujočih enot in ogled proizvodnih prostorov.

Foto: Tilen Šubic

GALERIJA SLIK

Uspešno regijsko tekmovanje

Citiraj

V soboto, 8. oktobra je potekalo regijsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta v Kopru. Starejši gasilci so osvojili 5. mesto, člani B so se uvrstili tik pod oder za zmagovalce, na nehvaležno 4. mesto, 3. mesto so si prislužile članice A. Z najboljšim časom dneva je 2. mesto osvojila druga ekipa članov B. Regijske prvakinje so postale članice B ter poklicni gasilci A. Oboji so osvojili 1. mesto v kategoriji.

Čestitke in še enkrat velik HVALA vsem za vložen trud, pomoč, odrekanja, sodelovanje in potrpežljivost.