Preklic požarne ogroženosti

Citiraj

Na podlagi 8. člena Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju ( UR. list RS, št 20/14), Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje z 19. avgustom 2022 preklicuje veliko požarno ogroženost okolja, ki je bila razglašena 20. julija 2022. Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta prenehala izvajati poostren nadzor.  

Prevrnjen traktor pri Čepnem

Citiraj

V četrtek, 11. avgusta se je nekaj minut po 20. uri prevrnil traktorist pri naselju Čepno. Že pred prihodom in gasilcev PGD Košana in Pivka, so osebo rešili izpod vozila domačini. Postojnski gasilci smo na kraju opravili ogled, razsvetljevali kraj dogodka, ekipi NMP nudili pomoč pri oskrbi in prenosu osebe do reševalnega vozila, z dvigalom traktor postavili na kolesa, preprečili iztekanje goriva ter odklopili akumulator.

Večji požar v naravnem okolju pri Socerbu

Citiraj

V torek, 9. avgusta smo bili nekaj minut pred 8. uro zjutraj, zaprošeni za pomoč pri gašenju na območju naselja Osp. Z vozilom GVC-2, smo zagotavljali oskrbo bazena za helikoptersko gašenje. V zgodnjih popoldanskih urah, smo najprej z konvojem Gasilske zveze, gasili med naseljema Socerb in evakuiranim italijanskim Prebenico, nato smo varovali naselja in oljčne nasade v vasi Osp ter do nočnih ur gasili novi požar pri Tinjanu.