HNMP

V sredo, 26. januarja je okoli 14.50 ure na heliodromu v neposredni bližini gasilsko reševalnega centra pristal helikopter. Prometno in protipožarno smo zavarovali mesto pristanka in zdravstvenim ekipam nudili pomoč, pri transportu obolelega dojenčka iz reševalnega vozila v plovilo.

REŠEVALNE KAPUCE

V sklopu večletnega projekta CROSSFIT SAFER, smo dobili od Občine Postojna, na uporabo 14 namenskih reševalnih kapuc.

Uporablja se jo lahko za evakuacijo v primeru nevarnosti. Ob požaru, je namenjena zaščiti dihal proti dimu ter nevarnim plinom, ki nastanejo pri gorenju. Zasnovana je tako, da zagotavlja zaščito pred strupenimi plini, hlapi in delci, v najmanj 15 minutah ob enkratni uporabi. Lahko jo uporabimo za reševanje drugih in samega sebe v treh preprostih korakih. Vsebnost kisika v zraku mora biti od 17% do 19,5%, zato ne ščiti pred pomanjkanjem kisika. Maksimalni rok uporabe je 8 let od datuma izdelave. Po enkratni zamenjavi filtra se rok uporabe kapuce podaljša še za dodatnih 8 let. Po preteku 16 let, se kapuca zavrže. Nameščene so v vozilih za posredovanje ob požarih.

Požar hiše v Kosovelovi ulici

V petek, 14. januarja je okoli 23.30 ure zagorelo v stanovanjski hiši. Požar v pritličju objekta, je omejil naš operativni član z gasilnikoma, že pred našim prihodom. Gasilci smo požar dokončno pogasili, prezračili poškodovane ter zadimljene prostore in iznesli ožgane stvari na prosto.

 

PODELITEV NAPREDOVANJ

V petek, 14. januarja je bilo v Kulturnem domu v Pivki, sklepno dejanje ob napredovanju v čin pripravnik, višji gasilec in nižji gasilski častnik. V okviru izobraževanja Gasilske zveze Postojna, je čin pridobilo 81 tečajnikov. Tudi pet iz naše enote. Čestitamo Eriki, Zarji, Niki in Petru ter vsem ostalim, ki so uspešno zaključili tečaje.