Nesreča na avtocesti pred Uncem

V četrtek, 24. februarja se je nekaj minut po 7. uri zjutraj, zgodila prometna nesreča na avtocestnem odseku med Postojno in Ravbarkomando. Zaradi trčenja dveh osebnih in tovornega vozila, smo na kraju izvedli prometno in protipožarno varovanje, nudili pomoč ekipi NMP, opravili tehnični poseg zaradi preminule osebe, odklopili akumulatorje na udeleženih vozilih, z absorbcijskim sredstvom sanirali razlite tekočine, nudili tehnično in ostalo pomoč Policiji ter delavcem DARS-a, in opravili posledice trčenja.

Nesreča v Planinskih “ridah”

V četrtek, 10. februarja je okoli 14.15 ure, na regionalni cesti med Postojno in Planino prišlo do prometne nesreče. Na kraju smo z gasilci PGD Planina, prometno in protipožarno zavarovali mesto nesreče, nudili pomoč ekipam NMP pri oskrbi poškodovanih oseb in odklopili akumulator na udeleženem vozilu.

Nesreča cisterne pri Bujah

V četrtek, 4. februarja se je okoli 17. ure, na regionalni cesti med Ribnico in Divačo prevrnila cisterna za prevoz nevarnih snovi. Z gasilci PGD Pivka smo prometno in proti požarno zavarovali kraj nesreče, opravili ogled kraja nesreče, identificirali nevarno snov (Butan Propan), odklopili akumulatorje na vozilu in s tehničnim posegom rešili preminulo osebo iz objema pločevine. Intervencija se je po dogovoru z ostalimi službami, nadaljevala v soboto zjutraj. Zaradi posredovanja je bila cesta zaprta za ves promet, in preko noči se je vršila požarna straža. 

V soboto zjutraj smo nadaljevali z protipožarnim varovanjem, nudili tehnično pomoč pri prečrpavanju plina in postavljanju vozila na cestišče.

Nesreča med Kalom in Neverkami

V torek, 1. februarja je okoli 8.20 ure prišlo do trčenja med osebnim in tovornim vozilom na cesti med Pivko in Divačo. Pri naselju Kal, smo z gasilci PGD Pivka kraj nesreče prometno in protipožarno zavarovali, s tehničnim posegom omogočili dostop in ekipi NMP nudili pomoč pri oskrbi ter prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.