Nesreča na avtocesti pri Hruševju

Citiraj

V petek, 28. julija smo bili nekaj minut po 1. uri zjutraj obveščeni o prometni nesreči na avtocestnem odseku med Razdrtim in Postojno. Na kraju dogodka smo skupaj z gasilci PGD Razdrto izvedli prometno in protipožarno varovanje, nudili razsvetljavo, odklopili akumulatorje na dveh udeleženih vozilih, z vpojnim sredstvom posuli razlite tekočine ter nudili pomoč NMP pri oskrbi poškodovanih oseb.

TEHNIČNA POMOČ PRI ODPRAVLJANJU POSLEDIC NEURJA

Citiraj

V torek, 25. julija smo v dopoldanskih urah najprej nudili pomoč v Hruševju pri prekrivanju objekta z avtolestvijo.

Zaradi večjega obsega in posledic ujm, smo bili zaprošeni za pomoč v severno primorski regiji. Natančneje v Občinah Renče, Miren – Kostanjevica in ostalih krajih, smo z avtolestvijo nudili pomoč pri odpravljanju posledic vetroloma.

Istega dne smo v popoldanskih urah, nudili pomoč tudi PGD Studeno pri prekrivanju poškodovanih objektov na območju njihovega teritorija.

4. MLADINSKI TABOR

Citiraj

Ta vikend je v prostorih gasilskega doma Postojna potekal 4. Gasilski mladinski tabor. Udeležilo se ga je 12 pionirjev in 13 mladincev, ki so z nami preživeli zabaven, poučen in nepozaben vikend. 

V petek popoldan je bil sprejem otrok in namestitev. Nato pa nas je v poznih urah večera “presenetila” intervencija. Mladinci so imeli iznos poškodovanca iz avtobusa ter TPO, pionirji pa so se spopadli z gašenjem požara v naravi. 

Soboto smo začeli z jutranjo telovadbo, nato pa smo se odpravili na pohod po učni poti Rakovega Škocjana. Tam smo se kopali ter si sami pripravili kosilo. Sledil je še ogled gasilskega doma PGD Planina. 

Po prihodu nazaj smo si ogledali prostore Nujne medicinske pomoči, reševalno vozilo in imeli “panoramsko” vožnjo z avtolestvijo. Dan smo zaključili z norčijami v bazenu.

Tudi nedeljo smo začeli z jutranjo telovadbo. Po zajtrku pa smo se odpravili v Pustolovski park Postojna. Po prihodu nazaj smo pojedli kosilo in sledila je razdelitev priznanj. Na koncu pa je seveda pripadalo še kopanje v bazenu.

Hvala otrokom za udeležbo, hvala staršem za zaupanje in en velik hvala vsem mentorjem in celotni ekipi, ki stoji za taborom. 

GALERIJA SLIK

NOVA ZAPOSLITEV

Citiraj

V petek, 7. julija smo v kolektiv poklicnega jedra sprejeli novega člana. Podpoveljniku Čigon Anžetu, smo se postrojili in mu s predstavniki Občine Postojna namenili nekaj vzpodbudnih besed. Ker pa brez “krsta” ne gre. Smo s skupnimi močmi poskrbeli za njegovo osvežitev.

DVE SOBOTNI NESREČI

Citiraj

V soboto, 1. julija smo nekaj minut po 7.30 uri, odhiteli na regionalno cesto med Pivko in Ribnico. Na križišču za naselje Kal, je prišlo do trčenja med osebnim in manjšim tovornim vozilom (kombi). Na kraju smo skupaj z gasilci PGD Pivka opravili prometno in protipožarno varovanje, nudili pomoč ekipi NMP pri oskrbi poškodovane osebe, odklopili
akumulatorje na udeleženih vozilih ter pomagali policiji pri usmerjanju prometa.

In nekaj minut pred 17. uro, še na regionalno cesto med Razdrtim in Postojno. Kjer je na križišču za V. Ubeljsko, voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste in trčil v prometno
signalizacijo. Na lokaciji smo z gasilci PGD V. Ubeljsko prometno in protipožarno zavarovali mesto nesreče, opravili ogled, odklopili akumulator na udeleženem vozilu, posuli iztekajoče tekočine z absorbcijskim sredstvom, zaustavili iztekanje bencina ter usmerjali promet.