PROMETNA NESREČA NA AVTOCESTI PRI POSTOJNI

Slika

V sredo, 28. decembra je okoli 13.20 ure prišlo na uvozu na avtocesto v smeri Unca, do trčenja med dvema osebnima voziloma. Na kraju dogodka smo naredili ogled, protipožarno in prometno zavarovali mesto trčenja, pomagali ekipam NMP, nevtralizirali iztekajoče tekočine in odklopili akumulatorje na udeleženih vozilih.

POŽAR V GARAŽNI HIŠI

Citiraj

Na božično nedeljo, 25. decembra smo bili nekaj minut po 19.30 uri obveščeni o dimu iz garažne hiše hotela, na Tržaški cesti v Postojni. Na kraju smo ugotovili, da so v etaži -2, zagorele smeti v enem izmed prostorov, katere je prisebni občan pogasil pred našim prihodom, ob uporabi notranjega hidranta. Gasilci smo prostore prezračili in objekt spravili v prvotno stanje.

DVE NESREČI NA GOLEM VRHU

Citiraj

V petek, 23. decembra je nekaj minut po 13. uri, na avtocestnem odseku med Razdrtim in Senožečami prišlo do dveh prometnih nesreč v razdalji približno 300 metrov. Z gasilci PGD Razdrto, Senožeče in ZGRS Sežana, smo na kraju opravili ogled, izvedli protipožarno in prometno zavarovanje, nevtralizirali iztekajoče tekočine v normalnem obsegu, ter nudili ekipam NMP pomoč pri oskrbi poškodovanih oseb. Skupaj je bilo udeleženih 13 vozil (eden avtobus, dva tovornjaka, eno kombinirano vozilo in devet osebnih vozil), s preko 40 udeleženci.

TEHNIČNA POMOČ

Citiraj

V četrtek, 15. decembra smo v dopoldanskih urah posredovali na Prečni ulici, zaradi padajočega leda in ledenih sveč. Z avtolestvijo smo odstranili neposredno nevarnost s strehe.

Da bi preprečili nastalo škodo in poškodbe, je potrebno redno ter pravočasno odstranjevati sneg. Ravno tako led iz žlebov, iz skrajnih robov strehe, ki jih očistite čim pogosteje. Z vso previdnostjo, da ne ogrožate varnosti sebe in drugih ter, da ne poškodujete ostrešja.