XVII. Kongres Gasilske zveze Slovenije

V soboto, 20. maja smo se z gasilsko lestvijo udeležili parade ob XVII. Kongresu Gasilske zveze Slovenije. Preostali gasilci in gasilke ter udeleženci Gasilske zveze Postojna, so se na skupno pot odpravili z različnimi vozili in avtobusi, kjer so predstavljali Obalno Kraško regijo. Za namestnika poveljnika je bil s strani članov Kongresa, ponovno imenovan naš član in Vodja poklicnega jedra, Darko Muhič.

Več s samem kongresu, si lahko preberete TUKAJ.

GALERIJA SLIK

Tehnični pregled gasilskega doma

Gradnja objekta GRC je v zaključni fazi, kar pomeni, da so glavna dela v objektu v glavnem zaključena. Izvajajo se le manjša popravila, nastavitve stavbnega pohištva in fina montaža nadometnih elementov ( senzorji za alarmni sistem, povezave v prostoru za server, dispečerskem centru, električne ključavnice itd… ). Glavni izvajalec trenutno zaključuje dela na zunanji ureditvi, saj je potrebno še dokončati ograjo, talne označbe, zatraviti okolico ter posaditi drevesa.

Tehnični pregled je bil v minulem tednu uspešno opravljen. Odpraviti je potrebno le manjše pomanjkljivosti, katere so čisto normalne za tovrstne objekte. Tako, da pri izdaji uporabnega dovoljenja ne pričakujemo težav. 

Po zaključku vseh del s strani glavnega izvajalca bo sledil kvalitativni pregled izvedenih del. Predvidevamo, da bo objekt pripravljen za pregled v prvi polovici meseca junija. 

V tem tednu se je pričelo z montažo notranje opreme. Montira se pohištvo, belo ter računalniško tehniko, tehnično opremo (oprema delavnic) in opremo za gasilsko dejavnost (sisteme za polnjenje gasilnih aparatov, vzdrževanje opreme itd.). Montaža notranje opreme bo zaključena predvidoma v 2-3 tednih.