Nesreča v Pivki

V soboto, 23. junija je okoli 20. ure prišlo v Pivki, natačneje na Snežniški cesti do trčenja med osebnim in kombiniranim vozilom. S pivškimi gasilci smo izvedli protipožarno in prometno zavarovanje, s tehničnim posegom omogočili iznos in prenos poškodovane osebe do reševalnega vozila, odklopili akumulator na udeleženih vozilih in abosrbcijskim sredstvom posuli razlite tekočine po cestišču.

 

Zaključek šolanja za poklicne gasilce

V četrtek, 14. junija je v Izobraževalnem centru za Zaščito in reševanje na Igu s prikaznimi vajami, šolanje zaključila 25. generacija poklicnih gasilcev. V istem tednu so kandidati in kandidatka opravili z izpiti iz posameznih predmetov, vključno z izpitnimi vajami. V šestih mesecih, oz. v  911 pedagoških urah, se je za opravljanje preventivnega in operativnega dela na področju gasilstva, varstva pred požarom ter zaščite in reševanja ob naravnih in drugih nesrečah od meseca januarja dalje na Izobraževalnem centru RS za zaščito in reševanje na Igu, urilo 41 kandidatov. Barve PGD Postojna sta uspešno zastopala Boštjan Šturm iz Rok Muhič PGD Postojna ter Lea Jurca iz Studenega. Vsem skupaj čestitamo in želimo uspešno ter varno delo z obilo usposabljanji in čim manj intervencijami

GALERIJA SLIK

Črpanje vode

Galerija

Ta galerija vsebuje 4 slike.

V sredo, 13. junija smo od 12.30 ure dalje, posredovali na Kalu pri Pivki. Tam smo skupaj z gasilci PGD Pivka in Košana, zaradi močnega dežja črpali vodo, katera je ogrožala transformatorsko postajo v industrijskem objektu.

Požar elektro omarice

V ponedeljek, 11. junija je nekaj minut po 14. uri, na Poti k Pivki v Postojni zagorela zunanja elektro omarica. Pred našim prihodom so zaposleni z gasilnikom omejili in pogasili požar. Gasilci smo na kraju pregledali omarico in okolico z termovizijsko kamero.

Nesreča pred Razdrtim

V nedeljo, 10. junija je okoli 10.35 ure na avtocestnem odseku med Postojno in Razdrtim, prišlo do trčenja med dvema osebnima voziloma. Pred izvozom Razdrto smo izvedli prometno protipožarno varovanje in odklopili akumulator na udeleženih vozilih. 

Čistilna akcija

V soboto, 2. junija je v dopoldanskem času potekala delovna akcija, v sklopu selitve v nove prostore. V skladiščnih in preostalih prostorih se je pospravilo oz. odpeljalo smeti in ostalo navlako na deponijo. Preostale stvari se je zapakiralo v kartonaste škatle in pripravilo za transport.