Ogled gradnje novega gasilskega doma

V četrtek, 28. decembra smo se letos še zadnjič, člani in članice odpravili na gradbišče gasilskega doma. S poveljnikom Mitjo Šantelj in nadzornikom gradnje V. Dizdarevič, smo si v delno osvetljenih prostorih ogledali okolico in notranjost objekta. V ogrevanih prostorih sta nam razložila potek gradnje v minulih mesecih in kako se bo gradnja nadaljevala v prihodnje.

GALERIJA SLIK

Nesreča pri Prestranku

V sredo, 27. decembra smo bili nekaj minut pred 14.30 uro obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti med Postojno in Pivko. Z pivškimi gasilci smo na kraju izvedli prometno in protipožarno varovanje, nudili pomoč ekipi NMP pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe v reševalno vozilo in helikopter.

Slike PGD Pivka

2. mesto postojnskih gasilcev v curlingu

V sredo, 20. decembra se je v organizaciji Studia Proteus in Športne zveze Postojna, v večernih urah, odvijal že 3. turnir v curlingu. Med 19 prijavljenimi ekipami, je ekipa PGD Postojna, v zasedbi: Ljubo Kovšca, Janez Oražem, Matej Šantelj in Kristian. Ob nizkih zimskih temperaturah osvojila visoko 2. mesto. Premagala jih je samo ekipa Intensa Sanpaolo. Tretja je bila četvorka A1.

Slika: Valter Leban

VIDEO

Prispevek 1 

Prispevek 2

Del dohodnine za PGD Postojna

dohodnina

Vlada je na seji 22.2.2007 v skladu z zakonom o dohodnini, ki je začel veljati 1. januarja 2007, sprejela uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije. Do konca tekočega leta lahko tisti, in ki tega mogoče do sedaj še niso storili, pa to želijo – del dohodnine namenijo gasilskemu društvu Postojna. V primeru, da v obrazcu dohodninske napovedi ne določimo nobene organizacije, bodo sredstva ostala v državnem proračunu. Ta donacija za občane ne predstavlja dodatnega stroška, saj gre za dohodnino, ki smo jo obvezani plačati, vendar pa lahko del te namenimo organizacijam po lastni izbiri. Davčni zavezanec rezident lahko zahteva, da se do 0,5 % dohodnine, odmerjene po zakonu o dohodnini od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošno-koristnih namenov. Davčni zavezanec lahko posameznemu upravičencu nameni 0,1 %, 0,2 %, 0,3 %, 0,4 % ali 0,5 % dohodnine, seštevek vseh pa ne more presegati 0,5 % dohodnine. Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve. Kot člana društva te prosimo, da kakšen delček dohodnine nameniš tudi našemu društvu, v kolikor pa želi nameniti del dohodnine tudi kdo od tvojih družinskih članov ali prijateljev, bo donacija dohodnine dobrodošla in koristno porabljena. Da bi ti olajšali odločitev prilagamo obrazec.

OBRAZEC

Izpolniti moraš še svoje podatke  (na vrhu levo) in se podpisati, ter vpisati odstotek % namenjene dohodnine. Obrazec lahko skupaj s kandidacijsko listo vrneš v tajništvo PGD Postojna Ulica 1. Maja 7, 6230 Postojna ali pa ga pošlješ na naslov: Davčni urad Postojna, Tržaška cesta 1, Postojna

Za donacijo se ti vnaprej zahvaljujemo!

PGD Postojna

POMOČ ELEKTRO

V ponedeljek, 11. decembra smo v dopoldanskem času, ob močnem jugu in padavinah, pomagali dežurnim električarjem pri popravilu električnih vodov. S pomočjo avtolestve smo nudili pomoč na Vojkovi ulici v Postojni. Kljub slabemu vremenu so se električarji trudili čimprej odpraviti napake na vodnikih.

 

Preventivni dnevi

Galerija

Ta galerija vsebuje 12 slik.

PGD Postojna tudi po oktobru intenzivno deluje na preventivnem področju. V 46. tednu smo gostili otroke iz vrtca v Logatcu in bili smo na obisku pri starejših občanih v domu starejših v Postojni. Malčki iz vrtca so radi sodelovali pri nalogi na improviziranem poligonu … Beri naprej