4. SEMINAR TEHNIČNEGA REŠEVANJA

V petek 11. in v soboto 12. novembra, smo v sodelovanju z Zdravstvenim domom Postojna in Občino Postojna, organizirali že 4. seminar tehničnega reševanja. S poudarkom na oskrbi in iznosu poškodovanih v različnih situacijah. V petek so bili udeleženci zaposleni iz vrst NMP. V soboto so na tečaju sodelovali tako prostovoljni, kot poklicni gasilci. Skupaj preko 120 udeležencev iz vseh koncev Slovenije. V dopoldanskem času smo izvedli najprej tri krajša predavanja. Z varstvom pri delu, predstavilo se je mehanizme poškodb in seznanilo z opremo ter postopki pri tehničnem reševanju.

Na devetih delovnih točkah, v neposredni bližini GRC in v prostorih, so se preigravali sledeči scenariji: 

  1. In-line izvlek poškodovanca iz vozila na kolesih
  2. Izvlek poškodovanca iz nestabilnega avtomobila na “nosu”
  3. Izvlek poškodovanca iz avtomobila na strehi
  4. Izvlek večih poškodovanih iz avtomobila na boku
  5. Izvlek poškodovanca iz tovornega vozila
  6. Reanimacija in transport nenadno obolelega iz avtobusa
  7. Izvlek poškodovanca iz jaška
  8. Za gasilce reševanje motorista, za ekipe NMP oskrba in transport poškodovanega z avtolestvijo iz višjih nadstropij ter reševanje obešene osebe.
  9. Posredovanje ob gašenju vozila, tehnični poseg in oskrba poškodovane osebe

Po končanem delu na točkah, je sledil zaključek s krajšo analizo opravljenega dela, neuradno večerjo in prijetnim druženjem z vsemi udeleženci.

V imenu organizatorjev, se zahvaljujemo vsem slušateljem za sodelovanje in še enkrat izrekamo pohvale za prikazano znanje. Ravno tako vsem ostalim, ki so nam kakršen koli način pomagali pri izpeljavi seminarja.

GALERIJA SLIK