Brezplačna usposabljanja za motoriste

DARS d.d. skupaj s Postajo prometne policije Koper, Zdravstvenim domom Postojna, Prostovoljnim gasilskim društvom Postojna in Svetom za preventivo Občine Postojna. V več terminih voznike motornih vozil vabi na BREZPLAČNO enodnevno usposabljanje in trening varne vožnje.

IMG_0027

Motoristi spadajo med najbolj ranljive skupine udeležencev v cestnem prometu, saj je tveganje za smrt pri njihovi vožnji 50-krat večje kot pri vožnji z osebnim avtomobilom.

Z namenom večanja varnosti in obveščanja o pravilnem ravnanju pred pričetkom motoristične sezone (aprila in maja), bodo v avtocestni bazi Postojna v sodelovanju s Postajo prometne policije Koper, Zdravstvenim domom Postojna, Prostovoljnim gasilskim društvom Postojna in Svetom za preventivo Občine Postojna. Pripravljena brezplačna enodnevna usposabljanja in treninge varne vožnje.

Namen akcije je obveščanje in osveščanje voznikov enoslednih vozil o varni udeležbi v cestnem prometu skozi teoretični uvod in različne vaje na poligonu. Z akcijo ne želimo zgolj opozarjati na pasti vožnje motornega kolesa, ki prežijo na motoriste v cestnem prometu, ampak opozoriti tudi ostale udeležence na večjo pozornost ob pričetku motoristične sezone ter hkrati tudi predstaviti lepote vožnje oziroma varno uživanje v vožnji.

Prijave: https://www.dars.si/Dokumenti/O_nas/O_druzbi/Druzbena_odgovornost_655.aspx