“ROLE” prejemnik županovega priznanja

Citiraj

Daniel Šantelj z vzdevkom Role, ki je preminil leta 2020, je bil poznan kot človek poln radosti, dobre volje in nežne robatosti. Za sabo je pustil neizbrisno sled povsod kjer se je pojavil. Nikoli ni odklonil pomoči, ljubezen do tehnike pa ga je spremljala vse razgibano a kratko življenje, ki ga je z vsem srcem posvetil gasilstvu in poslanstvu pomagati sočloveku.

Sprva kot prostovoljni, po zaključenem šolanju pa kot profesionalni gasilec je gasilstvu posvetil kar 52 let, od tega 12 let kot poveljnik. 40 let je deloval v operativi kot orodjar, skrbnik voznega parka, kot tekmovalec in sodnik gasilskih športnih disciplin, mentor in inštruktor. Bil je član odborov in poveljstva s činom častnika. Za svoje delo v gasilstvu je prejel vrsto priznanj in odlikovanj, med drugim tudi za udejstvovanje v času osamosvajanja Slovenije in v času žledoloma. Po 27 letih poklicnega gasilstva se je upokojil in se kmalu zatem pridružil Oldtimer clubu Postojna kot prekaljeni poznavalec tehnične dediščine.

Aktiven je bil tudi kot član Zveze šoferjev in avtomehanikov Postojna, kjer je rad skrbel za varnost otrok na poti v šolo. Zaradi poškodbe pri delu v kateri je izgubil oko, se je vključil v Društvo invalidov Postojna, kjer je bil izjemno aktiven v balinanju tudi na državni ravni. Bil je dolgoletni prostovoljec Rdečega križa Postojna-Pivka, kjer je bil nepogrešljiv pri delu z viličarjem v skladišču in razvozu humanitarne pomoči ter hrane. Ob tem je bil tudi reden krvodajalec – kri je daroval kar 46 krat.

S svojim delom, srčnostjo in odnosom je pomembno prispeval k razvoju občine Postojna in kakovosti življenja njenih prebivalcev.

LETOŠNJI OBČINSKI NAGRAJENCI

OBJAVA OBČINE POSTOJNA IN GALERIJA SLIK