Požar tovornega vozila na H4

Citiraj

V petek, 26.januarja je nekaj minut po 18.30 uri zagorel tovornjak na hitri cesti med Vipavo in Razdrtim. Z gasilci iz PGD Hruševje, Razdrto, Veliko Ubeljsko, Podnanos, Vipava in GRC Ajdovščina se je pogasilo goreče vozilo, izvedlo prometno zavarovanje, dobavljalo vodo za gašenje, opravilo pregled s termo kamero, oskrbelo manjšo opeklino pri vozniku in razsvetljevalo mesto dogodka.

144. REDNI OBČNI ZBOR

Citiraj

V soboto, 20. januarja smo izpeljali, že 144. redni občni zbor. Pred tem je v popoldanskih urah potekal tudi mladinski občni zbor. Povedalo se je, kar je bilo narejenega v preteklem letu, se pogovorilo o prihodnjih željah in aktivnosti. Ter predstavilo plan dela letošnjega leta. Pred pogostitvijo je poveljnik društva, Rok Muhič podelil še mladinska priznanja.

Kot že rečeno se je večernih urah odvijal tudi redni občni zbor. Po otvoritvi so si najprej sledila obsežna poročila predsednika, poveljnika, vodje poklicnega jedra, blagajnika, nadzornega odbora, častnega razsodišča, inventurne komisije, mladine, članic in veteranov. Podelila so se pa tudi priznanja, napredovanja in plaketa s strani Gasilske zveze Postojna. Pred točko razno so nas pozdravili še gostje. In po zaključku občnega zbora je sledila pogostitev z druženjem ter plesom.

Vaje s čolnom

Citiraj

V sredo, 10. januarja smo v dopoldanskem in popoldanskem terminu opravili vaje s čolnom. Izposodili smo si čoln in ga testirali na reki Pivki. Preizkusili smo vstopna mesta za nameščanje v vodo, manevriranje ter uporabnost plovila pri reševanju na morebitnih interevencijah.

PGD Vič se lepo zahvaljujemo za možnost uporabe in izposojo plovila.

Požar kurilnice

Citiraj

V četrtek, 4. januarja je nekaj minut po 11. uri zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše, v naselju Stara vas. Na kraju smo izvedli prometno zavarovanje, opravili ogled, pogasili goreče predmete, jih iznesli in prezračili zadimljene prostore.