Nesreča pri Rakitniku

Citiraj

V četrtek, 21. decembra smo bili okoli 9.20 ure obveščeni o nesreči na železniških tirih pri naselju Rakitnik. Skupaj z gasilci iz PGD Slavina smo locirali dogodek, opravili ogled, do prihoda ekip NMP nudili pomoč dvema poškodovanima osebama, jih dokončno oskrbeli in prenesli do reševalnih vozil. Na bližnjem letališču pri Rakitniku, smo zavarovali mesto pristanka helikopterja in nudili pomoč pri prenosu poškodovane osebe iz reševalnega vozila v plovilo. Kasneje smo nudili tudi tehnično pomoč pogrebni službi pri prenosu dveh preminulih oseb in čiščenju kraja nesreče.

DEL DOHODNINE ZA PGD POSTOJNA

Citiraj

Spoštovani.

Z uporabo spletne platforme E-DONACIJE je možno poenostavljeno, z nekaj koraki, nameniti del dohodnine za Prostovoljno gasilsko društvo Postojna. 

Sistem omogoča, da lahko s katerekoli naprave, ki ima dostop do spleta, omenjeno transakcijo tudi izvedemo. 

Za izpolnitev obrazca ne potrebujete digitalnega potrdila, ne rabite tiskati obrazcev ali hoditi na pošto. Dokument samo elektronsko podpišete, z miško na
računalniku ali s prstom po mobilnem telefonu.

POVEZAVA

Vsem donatorjem se že vnaprej zahvaljujemo in vas pozdravljamo z gasilskim pozdravom “Na pomoč!”

Pomoč pri HeNMP

Citiraj

V torek, 12. decembra smo nekaj minut po 8.30 uri nudili pomoč pri pristanku helikopterja na helioportu ob Prečni ulici. Opravili smo prometno zavarovanje in nudili pomoč ekipi NMP pri prenosu osebe iz reševalnega vozila do helikopterja.

Požar hiše v Hraščah

Citiraj

V nedeljo, 10. decembra smo bili nekaj minut pred 19. uro, obveščeni o požaru stanovanjske hiše v naselju Hrašče. Na kraju smo gasilcem iz PGD Studenec, nudili pomoč pri oživljanju osebe in gašenju požara ter prezračevanju prostorov.

Nesreča na Ravbarkomandi

Citiraj

V nedeljo, 10. decembra smo bili ob 18.15 uri obveščeni o prometni nesreči med osebnim vozilom in pešcem. Na Javorniški cesti smo opravili naletno in protipožarno varovanje, nudili pomoč ekipi NMP pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila ter razsvetljevali mesto dogodka.

Pomoč NMP

Citiraj

V četrtek, 7. decembra smo bili nekaj minut po 6.30 uri aktivirani, zaradi nenadno obolele na Industrijski cesti v Postojni. V enem izmed podjetij, smo ekipi NMP ZD Postojna nudili tehnično pomoč in asistenco pri oskrbi osebe ter prenosu le te do reševalnega vozila.

Tehnična pomoč

Citiraj

V četrtek, 30. novembra smo bili okoli 11.45 ure obveščeni o zamakanju objekta v Športnem parku v Postojni. Skupaj z gasilci iz ZGRS Sežana in podjetjem za prekrivanjem streh. Smo del strehe na objektu, prekrili s folijo, obtežili z vrečami peska in preprečili zamakanje notranjih prostorov. Kolegom iz Sežane se lepo zahvaljujemo za pomoč in opravljenim delom.