Obnova vozila Land Rover

V mesecu decembru 2019, smo od Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje pridobili specialno vozilo Land Rover. Vozilo smo skoraj v celoti obnovili v lastni režiji, in ga vključno z dokumentacijo pripravili za nadaljno uporabo. Dobro ohranjeno vozilo z odličnimi voznimi lastnostmi, nam bo služilo, kot večnamensko vozilo pri vsakdanjih opravilih in intervencijah.

140. redni občni zbor

V soboto, 18. januarja je potekal jubilejni 140. redni občni zbor našega društva. Še pred uradnim delom, je poveljnik Mitja Šantelj sklical sestanek zaradi organizacije veselice in razdelitvijo nalog in zadolžitev. Po otvoritvi, pozdravnem nagovoru predsednika in izvolitivi organov OZ. Po dnevnem redu so se zvrstila poročila o delovanju društva v letu 2019, katere smo v paketu potrdili. Sledila je izvolitev delegata za OZ Gasilske zveze Postojna, predstavljen je bil plan dela za leto 2020, s poudarkom na organizaciji veselice in ostalih dogodkov ter tekmovanj povezanih z okroglim jubilejem. Sledila je beseda gostov iz ostalih PGD, s strani predsednika GZ Postojna, je bilo podano krajše poročilo o aktualnem delu, vključno z pozdravom župana Občine Postojna, Igorja Marentiča. Ker je pred parimi dnevi potekal dobrodelni turnir v curlingu, kjer je ekipa PGD Postojna osvojila 1. mesto. Je vodja ekipe Stanislav Gnezda na poseben način podal poročilo o dogajanju na tekmovanju. Po podelitvi priznanj in odlikovanj se je večer zaključil z pogostitivijo v lastni režiji, ki je trajala pozno v noč.

Dobrodelna zmaga na turnirju v Curlingu

V četrtek, 16. januarja je v pozno popoldanskih urah, v organizaciji Studia Proteus, potekal že 4. odprti doborodelni turnir v curlingu. Med 20 četvorkami je ekipa PGD Postojna osvojila 1. mesto. Iz prijavnine zbrana sredstva v višini dobrih tisoč dvesto evrov, bodo organizatorji namenili za nakup rentgena v ZD Postojna.

Foto: Manuel Tomšič

Požar novoletne jelke

V sredo, 8. januarja je okoli 8.30 ure na Tržaški cesti v Postojni, na balkonu večstanovanjskega objekta, zagorela novoletna smrekica. Na kraju smo gorečo smrekico, dva stola in del balkonske ograje ob hitrem posredovanju pogasili, opravili ogled in iznesli ostanke pogorelih stvari na prosto.