OBISK GASILCEV IZ JAPONSKE V POSTOJNI

V petek, 4. septembra 2015 so obiskali Slovenijo visoki gosti iz Japonske. V delegaciji Gasilske zveze Japonske so bili predsednik Toshifumi Akimoto, Hiroshi Fukuchi, zadolžen za mednarodno sodelovanje, Hayakawa Kazuhito, vodja divizije, in njihova prevajalka. Goste sta v imenu Gasilske zveze Slovenije v Gasilski brigadi pričakala Darko Muhič, namestnik poveljnika Gasilske zveze Slovenije, in Marinka Cempre Turk, članica Sveta veteranov, ki sta jih v nadaljevanju na celodnevni ekskurziji tudi spremljala.

Gostje so si najprej ogledali ljubljansko gasilsko brigado ter se seznanili z delovanjem slovenskega gasilstva – poklicnega in prostovoljnega. Po prijetnem druženju v Gasilski brigadi Ljubljana je japonske goste čakal krajši ogled naše prestolnice. V popoldanskem času bodo predstavniki Gasilske zveze Japonske obiskali PGD Dolenji Logatec, ekskurzijo pa zaključili z ogledom Postojnske jame in srečanjem z gasilci iz GZ Postojna.

Goste je v imenu GZ Postojna pred Postojnsko jamo pozdravil predsednik Marko Simšič. Gasilci PGD Postojna in PGD Studenec pa so prikazali vozila in opremo za gašenje gozdnih požarov. Gostje so si z zanimanjem ogledali vozila (tudi japonske proizvodnje) in bili nad opremljenostjo gasilstva v Sloveniji prijetno presenečeni.  Za sprejem so se zahvalili in poudarili, da bomo tudi v naprej sodelovali.

CAM00665 CD1Q4035_1

Slike GBL