2. tekma Ognjenih risov in 1. nočna HRS FC dirka

V soboto 10. maja, se je na Dolenjskem začelo letošnje državno prvenstvo v tekmovanju gasilskih dvojic, bolj poznanem kot Fire Combat. V organizaciji PGD Žužemberk je v celem dnevu nastopilo 42 parov v petih kategorijah. V najmočnejši kategoriji do 30 let, sta visoko 5. mesto zasedla novinca Anže Čigon in Sandi Miklobušec. Stara znanca Andrej in Luka Tratnik sta v kategoriji nad 30 let osvojila 2. mesto. V kategoriji mešanih dvojic je Luka T. nastopil še z Petro Muha iz PGD Podgora – Podgraje, in osvojila sta 5. mesto. Trikratna državna prvaka, Andrej T. in Martina Modic iz Rakeka sta zmagala.

REZULTATI ŽUŽEMBERK

Na Štajerskem je v organizaciji PGD Mozirje, v Žekovcu že v petek in soboto potekalo usposabljanje v tehničnem reševanju, katerega so se udeležili tudi naši operativni člani. V sobotnih večerno nočnih urah pa je potekala prva tekma HRS  Fire Combat. V nekoliko drugačni vaji je nastopilo 32 dvojic v treh kategorijah iz cele Slovenije.

Tekmovalca sta se morala v popolni opremi z dihalnima aparatoma z utežjo prebiti iz zadnjega dela vozila naprej in se povzpeti po lestvi na 6m visok stolp in se z vrvno tehniko pravilno spustiti na tla. Z hitrim iznosom in Raudkovim prijemom rešiti voznika iz vozila in ga prenesti z zajemalnimi nosili na označeno mesto. Prenesti hidravlično orodje in potisniti tretje vozilo med črte ter ga z zagozdami zavarovati proti premiku.

Anže in Sandi sta v najštevilčnejši kategoriji do 35 let zasedla odlično 3. mesto. Zaostala sta samo za zmagovalcema in drugo uvrščenima iz Žužemberka. Andrej in Luka sta v najmočnejši kategoriji osvojila visoko 6. mesto. V kategoriji mešanih parov so nastopili trije naši pari. Luka je z Petro M. osvojil 3. mesto, Anže z Petro Jaksetič 2. mesto in Andrej T. z Martino 1. mesto. Petri prihajata iz PGD Podgora – Podgraje.

S skupnimi močmi smo na dveh tekmah, v 10 nastopih osvojili 14 odličij. (3. prva mesta, dve 2. mesti in dva 3. mesta).

IMG_0596.JPG

REZULTATI MOZIRJE

VIDEO

Obenem se zahvaljujemo vsem sponzorjem, donatorjem in spremljevalcem, ki nam pomagajo in stojijo ob strani.

Lepo vabljeni na 2. tekmo, ki bo 31. maja v Logatcu.

GALERIJA SLIK