POMOČ PRI ODPRAVLJANJU POSLEDIC POPLAV

Zaradi obilnih padavin v minulih dneh in aktiviranega državnega načrta. Smo bili postojnski gasilci in gasilke do danes aktivirani petkrat. Skupaj z formacijo Obalno kraške regije, Gasilsko zvezo Postojna in preostalimi enotami iz občine Postojna. Na območju Most pri Medvodah smo v treh delavnih izmenah pomagali pomoči potrebnim, črpali vodo iz poplavljenih objektov, opravljali prevoze vode, nudili razsvetljavo, iznašali uničeno in poškodovano opremo iz objektov ter posameznih prostorov, merili prisotnost plinov in nudili ostalo ter tehnično pomoč občanom. Z koordinacijo domačih enot in z odličnim sodelovanjem Slovenske vojske ter lokalnimi podjetniki z gradbeno mehanizacijo.

Vzporedno smo tudi dva dneva, nudili pomoč kot operaterji večjega poveljniškega vozila (PV-2) Gasilske zveze Slovenije, z vzpostavitvijo telekomunikacij in zvez sistema ZA-RE. Med štabom v Črni na Koroškem, ReCO Slovenj Gradec in štabom Koroška.

Danes smo na prizadeta območja odpeljali visokotlačno napravo na prikolici, del donacije samokolnic postojnskega podjetja in črpalko ter agregat, ki ga je zagotovila Občina Postojna.

Že jutri ponovno odhajamo z regijskim konvojem na območje Koroške, kjer bomo delovali na vnaprej določenih lokacijah in opravljali prednostna dela in naloge.

Hvala vsem.