Pust 2023

Postojnsko pustovanje kot eno redkih na Primorskem in v Sloveniji, tradicionalno poteka v Postojni prav na pustni torek. Na letošnji že 50. pustni povorki se je predstavilo 16 skupin z aktualno političnimi in družbeno-kritičnimi temami. Skupaj je nastopilo približno 500 udeležencev.

Nekoč so se apokaliptični filmi zdeli nekaj neverjetnega, scenariji, ki se lahko zgodijo le na filmskem platnu. A ob izbruhu novega koronavirusa, razglasitvi pandemije ter v Sloveniji epidemije, se zdaj tovrstni filmi ne zdijo več tako daleč od resničnosti. 

V Cesti besa je Max Rockatansky, ki ga preganja burna preteklost, prepričan, da bo preživel le, če preostanek svojih dni po tem svetu vandra čisto sam. A vseeno se zaplete s skupino ubežnikov, ki se prebija skozi puščavo v bojnem vozilu z vladarico Furioso za krmilom. Pobegnili so iz trdnjave, ki jo ustrahuje Immortan Joe; slednjemu so izmaknili nekaj nenadomestljivega. Ves besen zbobna skupaj svoje poveljnike in njihove bande ter se brez milosti poženejo za ubežniki v akcije polni cestni vojni.

Vse to in še več so postojnski gasilci in gasilke predstavili. In osvojili skupno 1. mesto s skupino PGD Slavina, ki so predstavljali Mline slavinske.

Po zaključku z razglasitvijo najizvirnejših, najbolj komičnih in najduhovitejših mask, ki so bile tudi nagrajene. Se je nadaljevalo otroško pustno rajanje na OŠ Antona Globočnika.