IZMENJAVA ALPE ADRIA

Citiraj

V torek, 28. maja smo v Supetarju, na otoku Brač. Sodelovali na delovnem srečanju, z evalvacijo projekta AAKT. Z možnostjo nadgradnje v katerem sodelujemo skupaj DVD Supetar. VOP Brač, CZR in GZ Domžale.

DEŽELAK JUNAK

Citiraj

V sredo, 29. maja smo sodelovali na cilju 1. etape dobrodelne akcije Radia 1. Miha z ekipo, že desetletje po vsej Sloveniji zbira sredstva za otroke, ki si ne morejo privoščiti počitnic na morju.

22. tekmovanje ekip gasilskih terenskih vozil

Citiraj

V soboto, 25. maja se je v okolici Postojne, odvijala že 22. izvedba t.i. “Relija”. 39 štiri članskih ekip je moralo prevoziti vnaprej določeno traso po potni knjigi in opraviti vaje na petih kontrolnih točkah. Sestavljene so bile na temo poplav, prve pomoči, spretnostne vožnje, reševanja s čolnom in z zaključno vajo na prireditvenem prostoru pri Taborniški koči na Mačkovcu. V kategoriji članic je tekmovalo 8 ekip. 3. mesto so osvojile članice iz PGD Studenec, druge so bile članice iz PGD Slavina in zmagala je ekipa iz PGD Babiči. V kategoriji članov je nastopilo 31 ekip. Tretje mesto so si prislužili člani iz PGD Osp, drugi so bili gasilci iz Studenega. Zmagala je ekipa iz PGD Unec, ki je osvojila tudi prehodni pokal. Po mnenju sodnikov na KT, je bila najbolj zagrižena ekipa članic iz PGD Pivka. Pokal za Fairplay je osvojil PGD Komen.

Hvala vsem, ki ste nam kakorkoli pomagali pri izvedbi tekmovanja.

GALERIJA SLIK

TEHNIČNA POMOČ

Citiraj

V soboto, 25. maja je nekaj minut po 10.30 uri, helikopter pristal v neposredni bližini Gasilsko reševalnega centra. Mesto pristanka smo prometno in protipožarno zavarovali ter nudili pomoč pri transportu osebe, iz reševalnega vozila do plovila.

22. TEKMOVANJE EKIP  GASILSKIH TERENSKIH VOZIL

Citiraj

Tekmovanje bo potekalo v soboto, 25. maja 2024, s pričetkom predvidoma ob 13 uri. Ekipa je sestavljena iz 4 članov, ki morajo biti opremljeni z gasilskim kombinezonom oz. zaščitno intervencijsko obleko, gasilsko čelado, delovnimi rokavicami in gasilskimi škornji.

Ekipe lahko tekmujejo le z registriranim in tehnično brezhibnim gasilskim terenskim vozilom.

Ekipe tekmujejo v kategorijah »člani« in »članice«. V primeru da je ekipa sestavljena iz članov in članic, tekmuje v kategoriji »člani«.

Zainteresirane ekipe naj pošljejo prijavo oz. dodatna vprašanja na email: gasilski.rally@gmail.com, do vključno srede 22. maja 2024, s kontaktnimi podatki vodje ekipe (Ime vodje, email, telefon).

Prijavnina znaša 60 €/ekipo. Vključuje pa tudi hrano in eno pijačo po tekmovanju.

Vse prijavljene ekipe bodo dobile dodatne informacije.

Organizacijski odbor PGD Postojna

Tekmovanje GZ Postojna

Citiraj

V soboto, 11. maja je tekom celega dne, na stadionu postojnske vojašnice potekalo tekmovanje mladine in članov. V dopoldanskih urah so najprej nastopili pionirji in dosegli 6. mesto. Mladinski desetini sta osvojili 5. in 3. mesto. Skupaj je nastopilo 19 desetin v treh mladinskih kategorijah.

V popoldanskih urah je potekalo člansko tekmovanje. V štirih kategorijah je nastopilo 22 desetin. Članice A in člani B so se uvrstili na 4.mesto. Članice B so osvojile 3.mesto.

Pred razglasitvijo rezultatov je potekala še podelitev priznanj in činov, za tečaj operativni gasilec. PGD Razdrto, V. Ubeljsko in Planina so slovesno prevzeli nova vozila GV GP-1 in jih predali na uporabo.

Čestitamo vsem dosežke in opravljen trud.

GALERIJA SLIK

Bela snov Belskem

Citiraj

V petek, 10. maja smo bili okoli 10. ure obveščeni o neznani beli snovi v potok pri naselju Belsko. Na kraju smo s PH lističi preverili vrednosti, odvzeli vzorec in razredčili belino z večjo količino vode. Na kraju je bilo tudi podjetje VGP Drava in Policija.

Puščanje plina

Citiraj

V četrtek, 9. maja smo bili okoli 11.30 ure obveščeni, da se je na Cesti na Kremenco, vklopil alarm za uhajanje plina. Na kraju smo pridobili dodatne informacije od evakuiranih zaposlenih, ki so že pred našim prihodom zaprli glavno plinsko požarno pipo. Gasilci smo opravili detekcijo in merjene plinov, prezračili prostore in preprečili širjenje, zaprli glavni ventil plinohrama in prepovedali uporabo plina v prostorih, do prihoda servisne službe.