Po vsej državi je razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja

Uprava za zaščito in reševanje je z današnjim dnem po vsej državi – izjema so območja s snežno odejo – razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja. Od danes je tako poleg požiganja in odmetavanja gorečih ter drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi izvajanje aktivnosti, ki predstavljajo požarno nevarnost.

Natančneje je v naravnem okolju prepovedano kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, zunaj pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor.

Zaradi suhe zime prihaja po vsej državi do številnih manjših požarov trave, grmičevja in podrasti v gozdu, prihaja tudi do prvih večjih požarov.

Padavin sicer po napovedih vremenoslovcev ni pričakovati vsaj do konca naslednjega tedna, tako da se bo suša ob prehodu v koledarsko pomlad še stopnjevala. Obenem za prihodnji vikend kaže na vnovično ohladitev.