20. TEKMOVANJE EKIP GASILSKIH TERENSKIH VOZIL

Citiraj

V soboto, 4. junija je potekalo 20. jubilejno tekmovanje ekip gasilskih terenskih vozil. S štartom in ciljem pri Taborniški koči na Mačkovcu je štartalo, kar 36 štiri članskih ekip. Na šestih kontrolnih točkah, so se ekipe pomerile v vaji s prvo pomočjo, v spretnostni vožnji, v vajah z različnimi gasilskimi veščinami. In na skriti točki, kjer se je preverjalo znanje prvih posredovalcev. Pred razglasitvijo rezultatov v cilju, so na prireditvenem prostoru potekale tudi družabne igre. Ekipe ali posamezni tekmovalci so se lahko pomerili v vleki vrvi, “gašenju” požara v naravnem okolju in ugibanju teže pršuta. V kategoriji članic je nastopilo 5 ekip. Tretje mesto je osvojila ekipa PGD Šmihel – Landol. Tik pod vrh so se na 2. mesto zavihtele članice iz PGD Studenec. Zmago so letos odnesle “Nabrite planinke”. Najbolj zagrižena ekipa, je po oceni organizatorjev na točkah, postala prva postava PGD Osp, ki je nastopila z legendarno Pando. Pokal za Fair play je osvojila mešana ekipa iz PGD Sečovlje. V članski konkurenci je nastopilo 31 ekip. Tretje mesto je osvojila druga ekipa PGD Rakek. Na drugo stopničko zmagovalnega odra se je uvrstila, druga ekipa PGD Studeno. Zmagali so skoraj “domačini” iz PGD Unec. Čestitamo vsem skupaj za dosežene uvrstitve in pokazano znanje.

Obenem se vsem skupaj zahvaljujemo za pomoč in podporo pri organizaciji tekmovanja.

GALERIJA SLIK

TEKMOVANJE V TEHNIČNEM REŠEVANJU OB PROMETNIH NESREČAH

Citiraj

V soboto, 28. maja je na Ptuju, v sklopu Bogatajevih dnevov zaščite in reševanja. Potekalo 12. tekmovanje gasilskih enot širšega pomena (GEŠP). V treh različnih scenarijih se je pomerilo 15 ekip iz cele Slovenije. Tretje mesto je osvojila ekipa PGD Materija, drugo mesto je pripadalo ekipi PGD Trebnje. Prvo mesto pa je tudi letos zasedla ekipa Gasilske brigade Ljubljana. Ekipa PGD Postojna je pristala na četrtem mestu. 

Tekmovanje v orientaciji

Citiraj

V soboto, 21. maja se je na Velikem Ubeljskem, odvijalo 4. zvezno tekmovanje v gasilski orientaciji. V organizaciji Gasilske zveze Postojna, je v mladinskih kategorijah nastopilo kar 70 ekip, v kategorijah pionirjev, pionirk, mladincev, mladink, pripravnikov in pripravnic. Iz našega društva je nastopilo 7 trojk, ki so se po rezultatih uvrstile v zlato sredino po posameznih kategorijah.

Čestitamo za dosežene rezultate in se obenem zahvaljujemo vsem za pomoč, ki so kakorkoli pomagali na vajah in tekmovanju.

Nesreča na avtocesti pri Razdrtem

Citiraj

V sredo, 18. maja je okoli 17.30 ure prišlo na avtocestnem odseku med Senožečami in izvozom Razdrto. Do naleta dveh tovornih in trčenja osebnega vozila. Na kraju dogodka smo skupaj s kolegi iz ZGRS Sežana izvedli prometno in protipožarno varovanje, opravili ogled, odklopili akumulator na udeleženih vozilih in nudili pomoč ekipam
NMP pri oskrbi in pregledu poškodovanih oseb.

Nesreča pred Parjami

Citiraj

V torek 17. maja je nekaj minut po 21. uri, na regionalni cesti med Pivko in Parjami, v delovni zapori prišlo do prometne nesreče. Z gasilci PGD Pivka smo opravili ogled, protipožarno in prometno zavarovali mesto nesreče, nudili pomoč udeleženima osebama, do prihoda ekipe NMP, razsvetljevali mesto dogodka ter odklopili akumulator na udeleženem vozilu.