Požari na prometnih sredstvih

Citiraj

V zadnjem obdobju smo posredovali trikrat zaradi požarov na osebnih vozilih. V torek, 24. oktobra, kar dvakrat. Najprej nekaj minut po 9. uri na avtocestnem odseku med Postojno in Uncem ter nekaj minut pred 19. uro na HC med Vipavo – Razdrtim.

In tretjič v soboto, 28. oktobra po 13. uri. Pred nakupovalnim centrom na Reški cesti, je prisebni lastnik pred našim prihodom omejil požar. Vozilo smo dokončno pogasili in pregledali s termo kamero.

Testiranje opreme v projektu Sixthsense

Citiraj

Med 23. in 25. oktobrom smo Srbiji, natančneje na sedežu podjetja Tecnalia Serbia. Opravili še zadnje dvodnevno testiranje opreme za prenos podatkov pod fizičnimi obremenitvami. Preizkus opreme je potekal najprej v njihovih prostorih z učenjem, prepoznavanjem in kalibracijo senzorjev. Sledile so simulacije z lažjimi obremenitvami, ki so potekale v bližnjem parku in nato z višjim ritmom. S hojo navkreber po stopnicah v stolpnici in z minimalnim počitkom navzdol ter hojo navzdol. Pred odhodom domov smo si ogledali nekaj znamenitosti glavnega mesta Srbije.

Tekmovanje mladine GZ Postojna

Citiraj

V soboto, 21. oktobra je v Pivki na stadionu pri Krpanovem domu, potekalo mladinsko tekmovanje GZ Postojna. Iz našega društva so se tekmovanja udeležile štiri ekipe. Po ena ekipa pionirjev in pionirk ter dve ekipi mladincev. Dosegli so naslednje rezultate: 7. mesto pionirji, 3. mesto pionirke, mladinci pa so zasedli 4. in 9. mesto.

Vsem ekipam iskrene čestitke!

DAN ODPRTIH VRAT

Citiraj

V soboto, 7.oktobra je PGD POSTOJNA organiziralo dan odprtih vrat. Obiskovalcem smo prikazali del nalog, ki jih opravljamo, popeljali smo jih po prostorih gasilskega doma in jim predstavili opremo ter vozila. Prav tako je bila prikazana vrvna tehnika in obnovitvev temeljnih postopkov oživljanja. Najmlajši obiskovalci so preizkusili svoje spretnosti, na pravem gasilskem poligonu. Poleg naštetega dogajanja je potekal tudi vpis novih članov. Kdor je zamudil, se lahko v naše društvo vpiše tekom celega leta. Vsem obiskovalcem se zahvaljujemo za obisk in upamo, da ste z nami preživeli lep del dneva. Zahvaljujemo se tudi glasbeni skupini FairPlay in Marku Petelinu za glasbeno popestritev večera, ki se zaključil z druženjem.

Tekmovanje na otoku Brač

Citiraj

Naše društvo se je v soboto, 30. septembra. Udeležilo 4. gasilskega tekmovanja gasilskih ekip Vallum Fest, v Bolu na otoku Brač. V organizaciji DVD Bol, smo sodelovali z po eno žensko in mešano ekipo. Ekipe so se pomerile v štirih različnih vajah na različno gasilsko tematiko (polaganje D cevovoda, veslanje, izvedba notranjega in zunanjega napada ter premagovanje poligona). Mešana ekipa je v konkurenci 17 moških ekip zasedla 13. mesto. Ženska ekipa je med 6 ekipami, osvojila odlično 3. mesto.