Požar tovornjaka na H4

V sredo, 15. aprila je okoli 20.30 ure zagorelo tovorno vozilo na hitri cesti med Vipavo in Razdrtim. Z gasilci PGD Podnanos, Vipava in GRC Ajdovščina smo kraj prometno zavarovali, goreče vozilo naloženo z balami papirja pogasili, iz poškodovanih rezervoarjev prečrpali pogonsko gorivo v nadomestne posode in oprali cestišče.

Posredovanje ob požarih v naravnem okolju

V nedeljo, 5. aprila smo posredovali kar na dveh lokacijah zaradi kurjenja na prostem. Najprej smo okoli 13. ure odhiteli na makedamski odsek proti kampu Pivka jama iz smeri Ljubljanske ceste. Pogasili smo požar v izmeri enega hektarja, v katerem je pogorela travnata površina in podrast. Nekaj minut pred 14.30 uro smo odhiteli v bližino naselja Zagon. Tam smo skupaj z gasilci iz PGD Studeno in vaščani, pogasili požar na površini 5 hektarjev. Zaradi ponovnega vžiga in posledično podtalnega požara, smo ponovno posredovali v ponedeljek, 6. aprila in v dopoldanskih urah požarišče izdatno zalili z vodo.

Še enkrat pozivamo občane, da naj ne izvajajo kurjenja na prostem, zaradi razglašene velike požarne ogroženosti in posledično hitrega širjenja požara.