Donacija

Galerija

Ob smrti g. Bojana Turka izrekamo iskreno sožalje bližnjim in se zahvaljujemo sorodnikom za zbrane denarne prispevke. Denar bomo v celoti namenili za delo z mladino v društvu.  

Del dohodnine za PGD Postojna

Vlada je na seji 22.2.2007 v skladu z zakonom o dohodnini, ki je začel veljati 1. januarja 2007, sprejela uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije. Do konca tekočega leta lahko tisti, in ki tega mogoče do sedaj še niso storili, pa to želijo – del dohodnine namenijo gasilskemu društvu Postojna. V primeru, da v obrazcu dohodninske napovedi ne določimo nobene organizacije, bodo sredstva ostala v državnem proračunu. Ta donacija za občane ne predstavlja dodatnega stroška, saj gre za dohodnino, ki smo jo obvezani plačati, vendar pa lahko del te namenimo organizacijam po lastni izbiri. Davčni zavezanec rezident lahko zahteva, da se do 0,5 % dohodnine, odmerjene po zakonu o dohodnini od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, nameni za financiranje splošno-koristnih namenov. Davčni zavezanec lahko posameznemu upravičencu nameni 0,1 %, 0,2 %, 0,3 %, 0,4 % ali 0,5 % dohodnine, seštevek vseh pa ne more presegati 0,5 % dohodnine. Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve. Kot člana društva te prosimo, da kakšen delček dohodnine nameniš tudi našemu društvu, v kolikor pa želi nameniti del dohodnine tudi kdo od tvojih družinskih članov ali prijateljev, bo donacija dohodnine dobrodošla in koristno porabljena. Da bi ti olajšali odločitev prilagamo obrazec.

OBRAZEC

Izpolniti moraš še svoje podatke  (na vrhu levo) in se podpisati, ter vpisati odstotek % namenjene dohodnine. Obrazec lahko skupaj s kandidacijsko listo vrneš v tajništvo PGD Postojna, Prečna ul. 6, 6230 Postojna ali pa ga pošlješ na naslov: Davčni urad Postojna, Tržaška cesta 1, Postojna

Za donacijo se ti vnaprej zahvaljujemo!

PGD Postojna