Otvoritev Gasilsko reševalnega centra

V soboto, 15. septembra smo se v popoldanskih urah  pred svečano otovoritvijo, ki se začela ob 17. uri, zbrali še nekoliko prej. Članom in članicam društva se je razdelilo spominske kovance in opravili smo skupinsko fotografiranje pred samim objektom. Ešalon gasilcev in gasilcev je postrojil namestnik poveljnika Andrej Tratnik. Skoraj 70 praporom na prizorišču, je po prihodu predsednika države Boruta Pahorja poveljeval nižji gasilki častnik, Iztok Stavanja. Na začetku uradnega dela, smo odpeljali rože na grob ustanovitelju društva, Miroslavu Vičiču. Uvodni govor je imel v imenu NMP ZD Postojna, David Poljšak, ki se je zahvalil za veliko pridobitev. Dolgoletni bivši poveljnik in predsednik, Boštjan Triler je v svojem govoru povzel zgodovino gradnje gasilskega doma na stari in novi lokaciji. Dotaknil se je opremljanja društva ter številnim občanom in občankam obljubil, da bomo naše poslanstvo opravljali še bolj kvalitetno. Ravno tako se je zahvalil, županu Občine Postojna, ki je bil naslednji govornik, za vse dosedanje sodelovanje. Igor Marentič je predstavil finančno konstrukcijo gradnje, heliodrom, ki je v neposredni bližini, in prihodnje načrte. V imenu Občine Postojne so se zahvalili sodelavcu Robertu Ozbiču, ki bdi nad gradbednimi projekti v Postojni. Sledil je slavnostni govor predsednika države Boruta Pahorja, ki je med drugim poudaril sledeče: “Naučili smo se, da lahko sodelujemo ali pa smo sprti. Če smo sprti, dosežemo malo ali celo nazadujemo,” je opozoril predsednik republike in dodal: “Če smo povezani, če stopimo skupaj, pa lahko dosežemo nepredstavljivo.” Predsednik Janez Oražem, je v imenu društva prevzel protokolarno darilo, zastavo Republike Slovenije. Z plaketami smo se zahvalili najbolj zaslužnim ljudem pri gradnji. Slikarka mag. Teja Tegelj prof. likovne umetnost iz Planine, nam je podarila sliko z naslovom 112. Namestnica predsednika Gasilske zveze Slovenije, Janja Kramer Stanjko, je podarila zahvalo avstrijskim gasilcem, ki so nam nudili pomoč ob žledolomu leta 2014. Ko so Mitja Šantelj, Janez Oražem in župan Občine Postojna prerezali trak je slednji z pritiskom na gumb, dvignil vsa garažna vrata, gasilci smo prižgali modre luči in sirene. Objekt je bil tako slavnostno odprt. Sledil je ogled prostorov vse služb z vsemi gosti, gasilci, občani in drugimi obiskovalci. V prireditvi sta z glasbenimi nastopi sodelovala Postojnska godba 1808 in Otroški pevski zbor Črički iz Vrtca Postojna, povezoval pa jo je član PGD Postojna Dušan Geržina. Po uradnemu delu je sledila prava gasilska veselica z ansamblom Akordi, Sašo Lendero ter skupino Kingston in DJ Zupijem.

GALERIJA SLIK

Prispevek Občine Postojna

Objava Primorskih novic

Obisk premierja Marjana Šarca


Sobota, 15. septembra bo v zgodovini PGD Postojna zapisana z zlatimi črkami. V dopoldanskih urah nas je najprej obiskal predsednik vlade Marjan Šarec. V spremstvu vodstva društva si je ogledal nove prostore, opremo ter avtolestev. Ravno tako se je sprehodil po prostorih podjetja Meditrans in NMP ZD Postojna, kjer bodo imela prostore reševalna vozila. Skoraj istočasno so prišli na ogled gasilskega doma tudi veterani iz Sp. Idrije in mladina PGD Žiri. V nadaljevanju dneva smo se intenzivno pripravljali prizorišče za slovesno otvoritev Gasilsko reševalnega centra. Več v nadaljevanju.

Slika: Atelje Murovec

Objava Občine Postojna

Dim v objektu

Galerija

Ta galerija vsebuje 4 slike.

V četrtek, 13. septembra smo bili nekaj minut po 21. uri obveščeni o zadimljenih prostorih v enem izmed podjetij na Industrijski cesti v Postojni. Na kraju smo prezračili in pregledali prostore s termo kamero.

Tiskovna konferenca

V četrtek, 13. septembra je bila v dopoldanskih urah izvedena tiskovna konferenca ob odprtju Gasilsko reševalnega centra. Medijskim predstavnikom sta župan Igor Marentič, Robert Ozbič in poveljnik Mitja Šantelj predstavila namen in prostore novega objekta. Delimo si ga z Gasilsko zvezo Postojna, Civilno zaščito, reševalci in patronažno službo Zdravstvenega doma ter podjetjem Meditrans. Slovesna otvoritev bo v soboto, 15. septembra, s pričetkom ob 17. uri.

Lepo vabljeni.

Objava Notranjsko Primorskih novic

Obisk iz Občine Postojna

Galerija

Ta galerija vsebuje 5 slik.

V četrtek, 7. septembra smo v dopoldanskih urah gostili zaposlene iz Občine Postojna. Predstavili smo naše delovanje in organiziranost enote, ter jim razkazali naše nove prostore, vozila in opremo. Najbolj pogumne smo na koncu ogleda zapeljali v višave z avtolestvijo.

Seja poveljstva Gasilske zveze Slovenije

V sredo, 5. septembra smo gostili redno sejo poveljstva GZ Slovenije. Poveljnik Mitja Šantelj je predstavil delovanje in organiziranost društva ter predstavil aktivnosti ob gradnji samega objekta. Po seji si člani ogledali naše nove prostore in tehniko ter večer zaključili z zakusko.

Nesreča motorista

V torek, 4. septembra je okoli 15.30 ure prišlo na regionalni cesti med Planino in Logatcem, do trčenja med motornim in osebnim vozilom. V bližini naselja Liplje, smo skupaj z gasilci PGD Planina in Dolenji Logatec prometno ter protipožarno zavarovali mesto nesreče, oživljali poškodovanega do prihoda ekipe NMP in odklopili akumulatorje na udeleženih vozilih.

Nesreča pri Razdrtem

Galerija

Ta galerija vsebuje 4 slike.

V nedeljo, 2. septembra smo bili nekaj minut pred 8.30 uro obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti med Razdrtim in Senožečami. Na kraju smo izvedli prometno in protipožarno varovanje ter s tehničnim posegom, rešili iz objema pločevine preminulo osebo.

Vaje

Galerija

Ta galerija vsebuje 14 slik.

Kljub muhastemu vremenu, je v avgustu pričela mladina, člani, članice ter veterani z pripravami na tekmovanja, ki bodo v prihajajočih mesecih. Prvič smo imeli vaje pred in v naših prostori, zato nam je prihranilo čas, ker se nismo rabili voziti … Beri naprej